Veiligheid

Veiligheid in Gambia en Senegal

Veel mensen die nooit eerder in Afrika zijn geweest blijken een eenzijdig beeld te hebben van dit continent. In de media hoor je voornamelijk berichten over honger en oorlog. Dit beeld doet het echte Afrika geen recht aan. Het continent heeft veel te bieden op gebied van cultuur, natuur, mooie stranden en uitgestrekte savannen. Een kleurrijke en zeer gastvrije bevolking. Natuurlijk is het zo dat reizen en verblijven in een ontwikkelingsland zoals Gambia of Senegal een zeker risico met zich meebrengt. Maar wie zijn gezonde verstand gebruikt en zich aan een paar eenvoudige regels houdt, hoeft zich weinig zorgen te maken. Veiligheid heb je zeker voor een deel ook zelf in de hand. 

Travel2Connect besteedt veel aandacht aan veiligheid 

Dit doen we d.m.v.:

  • Een voorbereidingsdag of een persoonlijke afspraak met een Travel2Connect medewerkster in Nederland. 
  • We bieden een mogelijkheid voor een voorbereidingstraining bij stichting Muses.
  • Een introductiedag in Gambia of Senegal met o.a.; waar kun je wel en niet komen, wat kun je doen en wat juist niet, hoe zit het met gezondheid, etc. 
  • Travel2Connect is via haar coördinatoren continu op de hoogte van actuele ontwikkelingen. We nemen geen enkel risico; de veiligheid van onze stagiaires en vrijwilligers staat altijd voorop.