Gezondheidszorgprojecten

Mogelijkheden in de gezondheidszorg

Bij de gezondheidszorgprojecten loop je stage of doe je vrijwilligerswerk in een tandartsenpraktijk, een lokaal ziekenhuis, een overheidskliniek of een psychiatrische kliniek. 
Je krijgt de kans om als tandarts(assistent) een lokale tandarts te ondersteunen. Je observeert, loopt en helpt mee met artsen en verpleegkundigen tijdens het doen van hun rondes langs hun patiënten of je biedt mensen met een psychiatrische aandoening ondersteuning en activiteiten aan. In sommige ziekenhuizen is het mogelijk om mee te helpen in het laboratorium, de dokterspost, de apotheek, tijdens bevallingen of operaties. Houdt er rekening mee dat de omstandigheden anders zijn dan in Nederland of België.

Medische projecten Gambia

Het doel van je inzet op een gezondheidszorgproject 

  • Je ervaart van dichtbij de Gambiaanse cultuur, doordat je onderdeel uitmaakt van de lokale gemeenschap en leert van hun gewoonten en gebruiken.
  • Je doet ervaring op in een buitenlandse tandartspraktijk of ziekenhuis en leert om onder andere omstandigheden te werken.
  • Je wisselt medische kennis en kennis van hygiëne uit.
  • Je traint persoonlijke vaardigheden zoals het nemen van initiatieven, zelfstandigheid, flexibiliteit, oplossingsgericht denken en improviseren.
  • Door je inzet kan er meer persoonlijke en verzorgende aandacht uitgaan naar de patiënt.