Wie Zijn Wij?

Hoe het begon

Het idee van Travel2Connect ontstond nadat ik vanaf 2007 met veel passie werkte als vrijwilliger en voorzitter van stichting futureforyoungpeople. Samen met vrienden en twee betrouwbare Gambiaanse samenwerkingspartners realiseerden we een viertal projecten voor de kansarme bevolking van Gambia. In de wintermaanden verbleef ik in Gambia en ondersteunde ik de projecten en in de zomermaanden werkte ik in Nederland in de psychogeriatrische zorg. In Gambia organiseerde ik tevens kennismakingsreizen voor vrienden en sponsoren van de stichting. 

In de loop van de jaren ontvingen we steeds meer vrijwilligers en stagiaires uit Nederland en België die via de stichting naar Gambia kwamen om op diverse projecten te werken en hun kennis en vaardigheden te delen met de lokale inwoners van Gambia. Voor zowel de vrijwilligers/stagiaires als voor de lokale inwoners leidt dit, in een wereld van verdeeldheid, tot meer inzicht en respect voor ieders cultuur. Zij verbleven in onze lokale accomodaties en raakten niet uitgepraat over de unieke belevenissen met de gemeenschap. De hartverwarmende reacties die hieruit voortkwamen zowel van de vrijwilligers/stagiaires uit Nederland en België als van de betrokken Gambianen hebben mij geinspireerd om Travel2Connect te realiseren. Doordat ik dit alles mocht en kon doen, beleefde ik persoonlijk waanzinnig mooie momenten, waardoor ik de intensiteit van het leven heb leren ontdekken. 

Met Travel2Connect wil ik daarom ook jou stimuleren om ook de stap te zetten naar West-Afrika. Je zult er een onvergetelijke levenservaring opdoen, een ervaring waar je je hele leven profijt van hebt. 

Vindt je het interessant om meer te lezen over mij en mijn eerste ervaringen in Gambia, dan kun je hier mijn boek ´Een Voorbestemde Liefde´ bestellen.


Petra van den Heuvel
Initiatiefnemer Travel2Connect.
Nederlands en Engels sprekend begeleider.

Samenwerkende lokale partners Gambia

Travel2Connect werkt samen met betrouwbare en gedreven lokale partners die de behoeften van de Gambiaanse gemeenschap goed kennen. Zij zijn ook degenen die de projecten van stichting Future for Young People hebben gerealiseerd. Eveneens hebben zij jarenlang ervaring opgedaan met begeleiding van toeristen, vrijwilligers en stagiaires uit Europa.


Alhagie Saho 
Manager zorgboerderij In Tanji, Gambia.​
Lokale coördinator en begeleider in Gambia.
Engels sprekend.​


Franco Saho
Manager Cultureel Skill Centrum FrancoInn in Tanji, Gambia.
Begeleider zowel in Nederland als in Gambia.
Nederlands en Engels sprekend.

Samenwerkende lokale partner Senegal

Ook in Senegal werkt Travel2Connect samen met een betrouwbare lokale partner. Tanjo is degene die samen met stichting Kafountine de Satang Jabang school en de botanische tuin heeft gerealiseerd. Eveneens heeft hij jarenlang ervaring met begeleiding van toeristen, vrijwilligers en stagiaires uit Europa.


Hamidou Tanjo Diabang
Lokale coördinator en begeleider in Senegal.
Eigenaar campement Kunja en oprichter en bestuurslid Satang Jabang School en botanische tuin.
Engels en Frans sprekend.