Wie Zijn Wij?

Hoe het begon

Het idee van Travel2Connect ontstond nadat ik 10 jaar lang met veel passie werkte als vrijwilliger en voorzitter van stichting Future for Young People; www.futureforyoungpeople.nl. Samen met vrienden en twee Gambiaanse samenwerkingspartners realiseerden we een viertal projecten voor de kansarme bevolking van Gambia. In de wintermaanden ondersteunde ik de projecten in Gambia en in de zomermaanden werkte ik in Nederland in de psychogeriatrische zorg. In Gambia organiseerde ik tevens kennismakingsreizen voor toeristen en begeleidde vrijwilligers en stagiaires uit Nederland. Door deze ervaringen ontdekte ik dat het leven met de lokale bevolking van zo dichtbij een andere mindset opent. Een mindset waarbij in een wereld van verdeeldheid begrip ontstaat voor een andere cultuur.  

Het viel mij gedurende de jaren op dat degenen die in de hotels logeerden een totaal andere ervaring hadden dan degenen die in lokale accommodaties verbleven. Deze laatste groep raakte niet uitgepraat over zijn belevenissen met de lokale gemeenschap en men herinnerde deze als unieke momenten. Velen van hen besloten om terug te komen en/of zich in te gaan zetten voor de veelal arme bevolking van Gambia en/of Senegal.

Met Travel2Connect wil ik bewustwording creëren voor zowel de lokale bevolking als voor de reiziger. Dit wil ik doen door het delen van wederzijdse kennis en ervaringen op een eenvoudige en praktische manier. Tevens ondersteunen deelnemers direct of indirect de doelen van stichting Future for Young People en wil ik de werkgelegenheid bevorderen voor de lokale gemeenschappen van Gambia en Senegal wat bijdraagt aan armoedebestrijding.


Petra van den Heuvel
Initiatiefnemer Travel2Connect.
Nederlands en Engels sprekend begeleider.

Samenwerkende lokale partners Gambia

Travel2Connect werkt samen met betrouwbare en gedreven lokale partners die de behoeften van de Gambiaanse gemeenschap goed kennen. Zij zijn ook degenen die de projecten van stichting Future for Young People hebben gerealiseerd. Eveneens hebben zij jarenlang ervaring opgedaan met begeleiding van toeristen, vrijwilligers en stagiaires uit Europa.


Alhagie Saho 
Manager zorgboerderij In Tanji, Gambia.​
Lokale coördinator en begeleider in Gambia.
Engels sprekend.​


Franco Saho
Manager Cultureel Skill Centrum in Tanji, Gambia.
Begeleider zowel in Nederland als in Gambia.
Nederlands en Engels sprekend.

Samenwerkende lokale partner Senegal

Ook in Senegal werkt Travel2Connect samen met een betrouwbare lokale partner. Hij is degene die samen met stichting Kafountine de Satang Jabang school en de botanische tuin heeft gerealiseerd. Eveneens heeft hij een jarenlange ervaring met begeleiding van toeristen, vrijwilligers en stagiaires uit Europa.


Hamidou Tanjo Diabang
Lokale coördinator en begeleider in Senegal.
Eigenaar campement Kunja en oprichter en bestuurslid Satang Jabang School en botanische tuin.
Engels en Frans sprekend.