Wie Zijn Wij?

Hoe het begon

Het idee van Travel2Connect is ontstaan doordat ik vanaf 2007 met veel passie werk als vrijwilliger en voorzitter van stichting futureforyoungpeople. Samen met vrienden en twee betrouwbare Gambianen bouwden we vier projecten voor de kansarme bevolking van Gambia en ondersteunen we zo´n 60 schoolkinderen. Ook organiseerde ik eerder kennismakingsreizen voor vrienden en sponsoren van de stichting. 

De laatste jaren ontvangen we steeds meer vrijwilligers en stagiaires uit Nederland en België. Ze werken op diverse projecten in Gambia om hun kennis en vaardigheden te delen met de lokale inwoners. Voor zowel de vrijwilligers en stagiaires als voor de lokale inwoners brengt dit meer inzicht en respect voor ieders cultuur. De vrijwilligers en stagiaires verblijven in lokale accommodaties en raken niet uitgepraat over de unieke belevenissen met de gemeenschap. De hartverwarmende reacties die hieruit voortkomen van zowel de vrijwilligers en stagiaires als van de betrokken Gambianen inspireerden me om Travel2Connect in het leven te roepen. 

Met Travel2Connect wil ik daarom ook jou stimuleren om ook de stap te zetten naar West-Afrika. Je zult er een onvergetelijke ervaring opdoen, een ervaring waar je je hele leven profijt van hebt. 


Petra van den Heuvel
Initiatiefnemer Travel2Connect.
Nederlands en Engels sprekend begeleider.
Voorzitter stichting Future for Young People​.
 

Samenwerkende lokale partner Gambia

Travel2Connect werkt samen met een betrouwbare en gedreven lokale partner die de behoeften van de Gambiaanse gemeenschap goed kent. Eveneens heeft hij jarenlang ervaring opgedaan met begeleiding van toeristen, vrijwilligers en stagiaires uit Europa.


Alhagie Saho 
Lokale coördinator en begeleider in Gambia.
Engels sprekend.​
Manager diverse projecten in Gambia.​
Bestuurslid stichting Future for Young People.