Wie Zijn Wij?

Hoe het begon

Het idee van Travel2Connect ontstond nadat ik vanaf 2007 met veel passie werkte als vrijwilliger en voorzitter van stichting futureforyoungpeople. Samen met vrienden en twee betrouwbare Gambiaanse samenwerkingspartners bouwden we vier projecten voor de kansarme bevolking van Gambia. In de wintermaanden verbleef ik in Gambia en ondersteunde ik de projecten en in de zomermaanden werkte ik in Nederland in de psychogeriatrische zorg. In Gambia organiseerde ik ook kennismakingsreizen voor vrienden en sponsoren van de stichting. 

In de loop van de jaren ontvingen we steeds meer vrijwilligers en stagiaires uit Nederland en België die via de stichting naar Gambia kwamen om op diverse projecten te werken en hun kennis en vaardigheden te delen met de lokale inwoners van Gambia. Voor zowel de vrijwilligers en stagiaires als voor de lokale inwoners leidt dit, in een wereld van verdeeldheid, tot meer inzicht en respect voor ieders cultuur. Ze verbleven in onze lokale accomodaties en raakten niet uitgepraat over de unieke belevenissen met de gemeenschap. De hartverwarmende reacties die hieruit voortkwamen zowel van de vrijwilligers en stagiaires uit Nederland en België als van de betrokken Gambianen hebben me geinspireerd om Travel2Connect te verwezelijken. 

Met Travel2Connect wil ik daarom ook jou stimuleren om ook de stap te zetten naar West-Afrika. Je zult er een onvergetelijke ervaring opdoen, een ervaring waar je je hele leven profijt van hebt. 


Petra van den Heuvel
Initiatiefnemer Travel2Connect.
Nederlands en Engels sprekend begeleider.
Voorzitter stichting Future for Young People​.
 

Samenwerkende lokale partners Gambia

Travel2Connect werkt samen met betrouwbare en gedreven lokale partners die de behoeften van de Gambiaanse gemeenschap goed kennen. Ze zijn ook degenen die de projecten van stichting Future for Young People hebben uitgevoerd. Eveneens hebben ze jarenlang ervaring opgedaan met begeleiding van toeristen, vrijwilligers en stagiaires uit Europa.


Alhagie Saho 
Lokale coördinator en begeleider in Gambia.
Engels sprekend.​
Manager zorgboerderij In Tanji, Gambia.​
Bestuurslid stichting Future for Young People.
 

Franco Saho
Begeleider zowel in Nederland als in Gambia.
Nederlands en Engels sprekend.
Manager Cultureel Skill Centrum FrancoInn in Tanji, Gambia.
Bestuurslid stichting Future for Young People.

 

Samenwerkende lokale partners Kaapverdië

Op het eiland Sao Antao in Kaapverdië werkt Travel2Connect samen met Juliao en Maria Rosario. Ze zijn geboren en getogen op Sao Antao maar hebben jarenlang in Nederland gewoond en gewerkt. Eind 2018 zijn ze terug gegaan naar hun geboortegrond. Ze zijn op de hoogte van alle ins en outs op Sao Antao. Bovendien zijn ze gastvrij en behulpzaam.

Juliao Rosario 
Lokale coördinatoren en begeleiders in Kaapverdië.
Nederlands, Portugees en Creools sprekend.
Eigenaren Bed & Breakfast.

 
Maria Rosario 

Samenwerkende lokale partner Senegal

Ook in Senegal werkt Travel2Connect samen met een betrouwbare lokale partner. Tanjo is degene die samen met stichting Kafountine de Satang Jabang school en de botanische tuin tot stand heeft gebracht. Eveneens heeft hij jarenlang ervaring met begeleiding van toeristen, vrijwilligers en stagiaires uit Europa.


Hamidou Tanjo Diabang
Lokale coördinator en begeleider in Senegal.
Engels en Frans sprekend.
Eigenaar campement Kunja, oprichter en bestuurslid Satang Jabang School en botanische tuin.