Duurzaam Toerisme

Ervaar het Lokale Leven

Als je ervoor kiest om lokaal te logeren dan werk je mee aan duurzaam toerisme. Je hebt dan interactie met de lokale bevolking. De door Travel2Connect aangeboden logeerverblijven worden beheerd door lokale bewoners. Ze stellen je in staat je bewustzijn en kennis te vergroten en te leren over het lokale leven. De accommodaties liggen in kleine dorpen en in rurale gebieden, waar je een dag of meerdere dagen verblijft en het leven meemaakt van de lokale bewoners, en zijn gebouwd in de lokale stijl. Als er speciale gelegenheden zijn, zoals een bruiloft of een begrafenis, dan mag je ook van de partij zijn. Omdat je op deze manier dicht bij het lokale leven van de inwoners staat, ontstaat er respect voor traditionele culturen, rituelen en wijsheid. Daarnaast betaal je de lokale bevolking, die dit geld bijvoorbeeld gebruiken om te kunnen zorgen voor hun families. Zo draag je bij aan armoedebestrijding. 

Verblijf je in een hotel ook dan is één of een paar nachten lokaal logeren uitstekend te combineren.

Tanji, Gambia
Paúl, Sao Antao, Kaapverdië
Kafountine, Senegal

Wil je boeken

  • Boek je vanuit Europa, neem dan minimaal een week voor aanvang contact met ons op. Volgens afspraak wordt het door je gekozen verblijf geregeld. Je betaalt vooraf daar en op dat moment.
  • Boek je vanuit Gambia, Kaapverdië of Senegal neem dan minimaal 48 uur voor aanvang per e-mail of telefonisch contact met ons op. Volgens afspraak wordt het door je gekozen lokaal verblijf geregeld. Je betaalt vooraf daar en op dat moment.
  • Bij een boeking van meer dan 2 personen voor hetzelfde verblijf worden de autokosten, als deze van toepassing zijn, verdeeld tussen de deelnemers.
  • Annuleren doe je minimaal 24 uur voor aanvang. Bij annuleringen korter dan 24 uur voor aanvang worden de door Travel2Connect gemaakte kosten in rekening gebracht.
  • Mocht het door je geboekte lokaal verblijf om wat voor reden dan ook niet door kunnen gaan, dan bieden we in overleg een andere optie aan. Mocht een alternatief niet interessant zijn dan brengt dit geen verdere verplichtingen met zich mee.
  • De medewerkers van Travel2Connect doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat je verblijf in Gambia, Kaapverdië of Senegal naar wens verloopt, maar kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor onvolkomenheden tijdens dit verblijf. De verantwoordelijkheid voor het slagen van jou verblijf ligt volledig bij jezelf. Bij onverhoopte problemen als ziekte, diefstal, ongeval, ongemakken of anders, accepteert Travel2Connect in geen geval de verantwoordelijkheid hiervoor. Je dient hiervoor een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Wel doen we natuurlijk wat we kunnen om je bij te staan.
  • Travel2Connect boekt geen vluchten of verzekeringen maar kan je hierbij wel helpen.