Tanji, Gambia

Lokaal logeren in Tanji, Gambia

Tanji is de grootste vissersplaats van het land. Je vindt er visrederijen, droogrekken en prachtig beschilderde houten vissersboten op het strand en op het water. Tweemaal daags komen de vissersboten terug met hun vangst van de dag of de nacht. Dan is het een drukte vanjewelste want het hele dorp loopt uit of om geld te verdienen aan het binnenhalen en de verkoop van de vis of om boodschappen te doen.
In Tanji vind je ook het Tanji Village Museum. Dit interessante culturele museum presenteert de Gambiaanse levenswijze door een traditioneel Mandinka dorp voor te stellen. Je kunt er leren over verschillende ambachten zoals muziek, geneeskrachtige planten en de lokale fauna en flora.

Verblijf

Je verblijft bij Franco Inn, een lokale compound ongeveer 2 kilometer van het strand en 1 kilometer van het centrum. Het verblijf is voorzien van een ronde hut, 5 tweepersoons kamers en een appartement met 3 slaapkamers met westerse faciliteiten zoals elektriciteit, stromend water, een douche en toilet. Er is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. 

Wat kun je doen

 • Vroeg in de ochtend of in de namiddag kun je een bezoek brengen aan het strand waar de vissersboten binnenkomen en waar het een bonte verzameling is van kleuren en mensen.
 • Een bezoek aan het Tanji Village Museum is de moeite waard.
 • Je kunt deelnemen aan een of meerdere culturele workshops.
 • Je kunt een bezoek brengen aan een Fula- of Mandinka compound waar je uitleg krijgt over de leefwijze van de verschillende stammen.
 • Een bezoek aan de Tanji Lower Basic School, die dagelijks bezocht wordt door ± 1500 kinderen en gebouwd is door de overheid.
 • Een bezoek aan de Tanji Life Nursery School. Deze school is praktisch nieuw en is gebouwd door een particuliere sponsor. Deze kleuterschool wordt bezocht door ongeveer 100 kinderen.
 • Een bezoek aan het Tanji Medical Centre. Dit is een lokaal particulier ziekenhuis dat vooral gebruikt wordt als dokterspost en consultatiebureau voor de dorpelingen.
 • Een bezoek aan de zorgboerderij voor gehandicapten. Dit project is gebouwd door stichting Future for Young People. De boerderij biedt werkgelegenheid aan een groepje gehandicapten. Dit groepje draagt samen met een begeleider zorg voor de (groente) tuin, geiten, schapen, kippen, eenden en een pelikaan. Ook is er een bakkerij en een baby- en kinderkledingwinkel.
 • In de avonduren deelname aan een spectaculair optreden van een dans- en djembé groep.

Kosten

 • Inclusief: 2 overnachtingen + ontbijt € 25,00 p.p.
 • Exclusief: lunch, diner, drankjes, entree museum, deelname workshops, bezoek Fula- en Mandinka compound, deelname optreden dans- en djembé groep, eventueel vervoer. Deze activiteiten zijn naar wens bij te boeken. Een langer verblijf is ook mogelijk.

Boeken voor een lokaal verblijf in Tanji kan via ons contact adres of via FrancoInn gedurende het hele jaar.