Scholenprojecten Kaapverdië

Van basisschool naar middelbare school

1. Escola do Ensino Básico Jorge Oliveira, Paúl, Sao Antao

Deze middelgrote basisschool heeft 8 leerjaren. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar uit de omringende en bergachtige regio komen naar deze basisschool om onderwijs te volgen. 
De vakken die onderwezen worden zijn praktisch vergelijkbaar met die in Nederland. Er wordt overwegend Portugees gesproken maar de kinderen krijgen les in de Engelse taal vanaf 10 jaar. De kinderen gaan in 2 groepen naar school. Er is een ochtendgroep van 8:00 tot 12.:45 uur, en een middaggroep van 13:00 tot 17:45 uur.

Vrijwilligers of stagiaires die Engels kunnen onderwijzen zijn dan ook van harte welkom.

2. Escola Secundaria Januiario Leite, Paúl, Sao Antao

Deze middelbare school heeft nu 567 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Kinderen en jongeren uit de omringende en bergachtige regio komen naar deze school te voet, met de fiets of met een bus. Er wordt les gegeven in Engels, Frans, Portugees, wiskunde, geschiedenis, sociologie, economie, geografie, cultuur, biologie, filosofie, recht, natuur en scheikunde, sport en informatica. De leerlingen gaan in 2 groepen naar school. Er is een ochtendgroep van 8:00 tot 13:00 uur, en een middaggroep van 13:00 tot 18:00 uur.

De school heeft behoefte aan een vrijwilliger of stagiaire die Engels, Frans of les in informatica kan geven.

Deze school gaat komend jaar (2019) verhuizen naar nieuw gebouw met alle benodigde voorzieningen.

Schoolvakanties zijn in de laatste week van maart, van 30 juni tot 1 september en 1 week tussen kerstmis en nieuwjaar.