Kafountine, Senegal

Lokaal logeren in Kafountine, Senegal

Kafountine is een middelgroot vissersdorp gelegen aan de Senegalese kust, ten zuiden van de grens met Gambia. Het dorp Kafountine is het centrum van een plattelandsgemeenschap van ± 15.000 inwoners verdeeld over 19 verschillende traditionele dorpen. De bevolking leeft overwegend van de landbouw en de visserij. De streek is een mengelmoes van bevolkingsgroepen. Kafountine heeft praktisch alle voorzieningen, zoals mooie stranden, een gezellige markt en winkels, bank, bars en restaurants, pizzeria, supermarkt. Er zijn geregeld djembé festivals en andere culturele activiteiten.

Senegal heeft over het toerisme een bijzonder beleid. Om te voorkomen dat het gemonopoliseerd wordt door de grote internationale ondernemingen heeft het zijn campement belijd ontwikkeld. Campements zijn een soort bungalowparken met eenvoudige voorzieningen. Bij voorkeur geleid door lokale bevolking. 

Excursie en verblijf

In de loop van de ochtend vertrek je vanuit Tanji in Gambia onder begeleiding van een lokale chauffeur en gids met een auto naar Kafountine waar je in de middag zult arriveren.
Je overnacht 2 nachten in Campement Kunja in Kafountine. Dit logement ligt 300 meter van het mooie zandstrand en heeft vriendelijke medewerkers van wie er enkele ook Engels spreken. Het is recent gerenoveerd en heeft meerdere kamers met eigen sanitair en waranda. Het water komt uit een geboorde put en is van goede kwaliteit. Het eten is er prima.

Wat kun je doen

  • Je kunt er prachtige wandelingen maken of zonnen op het mooie, brede en rustige strand dat op enkele minuten lopen bereikbaar is.
  • Verder op het strand vind je visserij waar je prachtige kleurrijke foto´s kunt maken.
  • Het is mogelijk om een bezoek brengen aan de Satang Jabang School waar zo´n 100 kansarme meisjes een vak leren.
  • Slenter langs de vele winkeltjes in het centrum van Kafountine waar veel te zien is.
  • Ook de botanische tuin die is aangelegd in het dorp is een bezoek waard. Hier krijg je uitleg over de vele geneeskrachtige planten en bomen die Afrika rijk is.
  • In de maand februari vindt jaarlijks het ´carnaval´ plaats. Er zijn dan verschillende shows te zien zoals culturele activiteiten, traditionele dansen en muziek, parades en maskerdansen.

Kosten

  • Voor (minimaal) 2 personen € 240,00. Bij meerdere deelnemers kunnen de autokosten worden gedeeld.
  • Inclusief: autohuur, brandstof, chauffeur en gids, grensformaliteiten, 2 overnachtingen + ontbijt. 
  • Exclusief: lunch, diner, drankjes en entree botanische tuin.

Boeken voor een lokaal verblijf in Kafountine kan via ons contact adres of via FrancoInn