Voorwaarden en Condities

Waar moet je rekening mee houden?

 • De deelnemer dient minimaal 18 jaar oud te zijn op de vertrekdatum.
 • De deelnemer is lichamelijk en geestelijk gezond. Is dit niet het geval dan ben je verplicht dit schriftelijk te melden aan Travel2Connect vóór vertrek.
 • Travel2Connect behoudt zich het recht om deelname te weigeren vóór de eerste betalingstermijn indien wij denken dat de kandidaat niet geschikt is voor vrijwilligerswerk of een stage in Gambia of Senegal.
 • Het is verplicht een reisverzekering met werelddekking af te sluiten die vrijwilligerswerk of een stage in Gambia of Senegal dekt (medische kosten, hulp in het buitenland, repatriëring, enz.). In geval van onverhoopte problemen als ziekte, diefstal, ongeval, ongemakken op het logeerverblijf of anderszins, accepteert Travel2Connect in geen geval de verantwoordelijkheid hiervoor en kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden. Travel2Connect doet wel haar uiterste best om voor een goed en veilig verblijf te zorgen. De verantwoordelijkheid voor het slagen van zijn/haar verblijf in Gambia of Senegal ligt volledig bij de deelnemer zelf. 
 • Doen er zich onverhoopt problemen voor van welke aard dan ook, koppel dit altijd terug aan de coördinator ter plekke. Hij is degene die samen met jou zijn best zal doen om een oplossing te vinden.
 • Na bevestiging van inschrijving is de deelnemer verplicht gedurende zijn/haar verblijf te logeren in het logeerhuis of campement waar ook de coördinator aanwezig is. Bij een langer verblijf is dat minimaal vier weken. De reden hiervoor is dat de bemiddeling en begeleiding tussen vrijwilliger/stagiaire en het gekozen project makkelijker te verwezenlijken is. Er bestaat namelijk een kans dat als er in de eerste periode van je vrijwilligerswerk/stage geen intensieve bemiddeling is er zich op het project misschien ongewenste situaties voor doen. Bij tijdig handelen kunnen deze situaties bijgestuurd worden.
 • Travel2Connect boekt geen vluchten of verzekeringen maar kan je hierbij wel helpen.
 • Er is een ophaal en wegbreng service voor alle deelnemers. De vluchtgegevens dienen ten minste 4 weken voor de aankomstdatum per e-mail of post bekend te zijn bij Travel2Connect. Mocht er sprake zijn van vertraging, dan dienen wij daarvan op de hoogte gesteld te worden zodat de persoon die de ophaaldienst verzorgt tijdig geïnformeerd kan worden. 
 • Indien een deelnemer door overmacht of onvoorziene omstandigheden niet op de afgesproken werkplek terecht kan, wordt in overleg met de deelnemer gezorgd voor een andere werkplek.
 • Het is niet toegestaan tijdens je verblijf grote geldbedragen en/of materialen (waarden hoger dan ca. 100 euro) te doneren en/of te beloven aan individuele mensen. De reden hiervoor is dat het de sociale verhoudingen in de lokale gemeenschap te zeer ontwricht. Gevolgen zijn jaloezie, ruzies en het bevestigen van het beeld dat blanken rijk zijn en grote donaties doen waardoor toekomstige vrijwilligers/stagiaires continu lastig gevallen worden met de vraag om geld/goederen. Donaties aan stichting Future for Young People of andere projecten zijn daarentegen hartelijk welkom. Overleg dit dan even met de lokale coördinator, hij kan je van advies dienen. 
 • Indien je een rondreis wilt maken, doe dit dan het liefst aan het einde van je verblijf. Geef tijdens je inschrijving aan wanneer je je logeerverblijf wilt verlaten en de verblijfskosten worden aan de hand van deze datum uitgerekend. Maak je tussen door een rondreis, dan lopen de kosten voor verblijf door.
 • Na officiele aanmelding betaal je alvast 20% van de totale kosten die jou vrijwilligerswerk/stage met zich meebrengen. Het restant betaal je 6 weken voor vertrek aan Travel2Connect in Nederland. Gebruikte maaltijden en drank worden per week achteraf op locatie afgerekend.
 • Je dient op de hoogte te zijn waarvoor je betaald. De informatie hierover vindt je op de website.
 • Bij annulering nadat je je officieel aangemeld hebt houdt Travel2Connect 10% in van de totale kosten die je moet betalen. Dit omdat we dan al kosten voor je hebben gemaakt.
 • Bij annulering ná vertrek worden de door jou vooraf betaalde kosten minus 50% alleen terugbetaald bij aantoonbare medische of psychische problemen die dusdanig ernstig zijn dat je het geboekte programma af moet breken en terug moet naar het land van herkomst. Medische of psychische problemen die al bestaan vóór vertrek dienen bij Travel2Connect schriftelijk te zijn gemeld.
 • Bij tijdelijke annulering vanwege een kortdurende ziekenhuisopname in het projectland zelf worden de accommodatiekosten en maaltijden zolang de opname duurt en vooraf zijn betaald terugbetaald.
 • Volledige afzegging van deelname door Travel2Connect, zal resulteren in terugstorting van het door jouw vooruit betaalde bedrag.
 • Travel2Connect verwacht een cv, een motivatiebrief, een kopie van je paspoort, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), onze voorwaarden en condities en een gedragscode voorzien van jou handtekening als bewijs dat je hiermee instemt. Pas dan geven wij toestemming tot deelname. 
 • Voor vertrek naar Gambia of Senegal stuur je een kopie van jouw polis van de reisverzekering met werelddekking naar Travel2Connect.