Verblijf

Informatie betreffende het verblijf

Travel2Connect kiest voor een logeerhuis of een campement voor vrijwilligers/stagiaires, in plaats van gastgezinnen. Waarom doen wij dit? Ten eerste omdat het werk dat je overdag doet vaak veel indruk op je maakt. Onze ervaring is dat vrijwilligers/stagiaires het prettig vinden om zich ‘s avonds even terug te trekken en met mede-vrijwilligers/stagiaires hun dag te bespreken. Zit je bij een gastgezin, dan heb je niet de mogelijkheid om er even uit te stappen’ en tot rust te komen. 

Verblijf Gambia

In het dorp Tanji zijn twee logeerhuizen gelegen op lokale compounds. Ze liggen ongeveer twee kilometer van het strand en één kilometer vanuit het centrum. Beide logeerhuizen zijn voorzien van vijf kamers en van westerse faciliteiten zoals elektriciteit, stromend water, een douche en toilet al dan niet op de kamer. Op de meeste kamers staan tweepersoons bedden, maar er zijn ook kamers beschikbaar met twee eenpersoons bedden. Er is een klein restaurant aanwezig waar je kunt eten. 

De kosten voor verblijf zijn € 10,-- p.p.p.n. (dit is incl. gebruik van water, stroom en alle andere faciliteiten in en rondom het logeerhuis).

Maaltijden
Je kunt wat lunch en diner betreft kiezen uit drie mogelijkheden (het ontbijt á € 2,50 is standaard en inbegrepen bij de overnachtingen).

  • Lunch en diner worden 2 x daags voor je verzorgd door een speciaal ingehuurde kok. De kosten daarvoor zijn: € 4,- lunch, € 6,- diner p.p.p.d.
  • Je eet mee van lokaal bereidt voedsel met de bewoners. Dan zijn de kosten € 2,50 p.p. per maaltijd.
  • Je zorgt zelf voor lunch en diner.

Verblijf Senegal

In het dorp Kafountine kun je logeren in campement Kunja. Het ligt een paar honderd meter van het strand en de Atlantische oceaan en 1 kilometer vanuit het centrum. Het campement is voorzien van recent gerenoveerde kamers en van westerse faciliteiten zoals elektriciteit, stromend water, een douche en toilet. Op de kamers staan tweepersoons bedden. Er is een klein restaurant aanwezig.

De kosten voor verblijf zijn  € 10,-- p.p.p.n. (dit is incl. gebruik van water, stroom en andere faciliteiten in en rondom het campement).

Maaltijden
Je kunt wat lunch en diner betreft kiezen uit twee mogelijkheden (het ontbijt á € 2,50 is standaard en inbegrepen bij de overnachtingen).

  • Lunch en diner worden 2 x daags voor je verzorgd door een speciaal ingehuurde kok. De kosten daarvoor zijn: € 4,- lunch, € 6,- diner p.p.p.d.
  • Je eet mee van lokaal bereidt voedsel met de bewoners. Dan zijn de kosten € 2,50 p.p. per maaltijd.

De accommodaties zijn niet overdreven luxe, maar bieden je wel de mogelijkheid om te ontspannen of om aan jouw opdrachten te werken. De meeste projecten liggen op loopafstand van het logeeradres en zijn gelegen in een veilige omgeving. Op de compounds is altijd iemand aanwezig waar je terecht kunt met vragen. Ook is er een mogelijkheid tot het huren van een fiets, auto of kun je dichtbij een taxi vinden.