Tuinprojecten

Werk mee in een botanische tuin in de tropen

Vind je het interessant om vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen in een botanische tuin in de tropen, dan kun je je bezighouden met verschillende taken. Je werkt mee in de tuin, je maakt compost van natuurlijke materialen, je werkt met medicinale planten en transformeert deze om er medicijnen van te maken. Zo doe je brede ervaring op.

Het doel van jouw inzet op het tuinproject

  • Je ervaart van dichtbij de Senegalese cultuur en de lokale mensen, doordat je onderdeel uitmaakt van de lokale gemeenschap en leert van hun gewoonten en gebruiken.
  • Je wisselt kennis uit en introduceert eventuele nieuwe kennis.
  • Je leert om onder andere omstandigheden te werken.
  • Je traint persoonlijke vaardigheden zoals het nemen van initiatieven, zelfstandigheid, flexibiliteit, oplossingsgericht denken en improviseren.

Botanische tuin, Kafountine, Senegal

In Kafountine is een prachtige botanische tuin aangelegd op basis van permacultuur. Permacultuur is een wetenschap voor het ontwerpen van de menselijke leefomgeving op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. De tuin is onderdeel van de Satang Jabang School en er groeien vele soorten medicinale planten, groenten en fruit. De producten uit deze tuin worden verkocht in een winkel, een restaurant en op de lokale markt. Er werken 5 mensen in de tuin.