Grafische Projecten

Wil je je creativiteit benutten in een grafisch bedrijf?

Vindt je het leuk en interessant om vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen bij een grafisch bedrijf in een ontwikkelingsland? Dan kun je aan de slag in Gambia. Het bedrijf is op zoek naar mensen met (uitgebreide) kennis van printen of grafische vormgeving. Je helpt mee en bediend de drukpersen om het drukwerk te vervaardigen of je verzorgt de grafische vormgeving van het drukwerk.

Het doel van jouw inzet op het grafische project

  • Je ervaart van dichtbij de Gambiaanse cultuur en de lokale mensen, doordat je onderdeel uitmaakt van de lokale gemeenschap en leert van hun gewoonten en gebruiken.
  • Je wisselt kennis uit en introduceert eventuele nieuwe kennis.
  • Je leert om onder andere omstandigheden te werken.
  • Je traint persoonlijke vaardigheden zoals het nemen van initiatieven, zelfstandigheid, flexibiliteit, oplossingsgericht denken en improviseren.

Grafisch bedrijf, Brusubi, Gambia

DBC Dambell Business Corporation is een familiebedrijf dat startte in 1997. Hun focus ligt op afdrukken ... offset, digitaal en zeefdruk / cadeauartikelen / branding. Zoals de meeste bedrijven zijn ze klein begonnen, maar in de loop van de jaren hebben ze een groot aantal jongeren kunnen trainen in creatief ontwerpen en het afdrukken van de productie. Ze werken met 30 fulltimers en 20  tijdelijke medewerkers.