Excursies

Uitstapjes in Gambia/Senegal

Travel2Connect heeft ook een aanbod excursies naar bezienswaardigheden in Gambia en Senegal. Deze excursies bieden een inspirerende aanvulling op jouw verblijf. Je komt nog dichter bij het lokale leven te staan. Maak kennis met de bevolking en geniet van hun cultuur. Ze verwelkomen je met een brede glimlach.

Crocodile Pool in Bakau

Met 100 krokodillen is de heilige Cachikally Crocodile Pool in Bakau één van de meest bezochte toeristische trekpleisters van Gambia. De legende gaat dat de poel bovennatuurlijke genezende krachten heeft en baden in het water kan helpen bij onvruchtbaarheid.

Markt in Serekunda of The Albert Market in Banjul

Op deze dagelijkse markten is van alles te koop. Van kleding tot etenswaren. Er is ook een ambachtelijke markt met vele variaties in houtsnijwerk, tassen en sieraden. Bezoek de markten en laat je verleiden door de kleuren, de geuren en de kunstartikelen. 

Bijilo Monkey Park

Dit park is een klein natuurreservaat, waar je met een zak apennootjes wel of niet onder begeleiding van een gids op zoek gaat naar aapjes.

Snake farm in Gunjur

Het park is opgezet door een Fransman. Je vindt hier een verzameling van slangen en reptielen en je wordt rondgeleid door een gids. De verhalen die verteld worden zijn leuk en informatief.

Bird watching

Gambia is het land van een indrukwekkend aantal vogels. Er komen meer dan 500 vogelsoorten voor. Je kunt vogels spotten op diverse plaatsen zoals het Tanji Bird Reserve, Tendaba Camp, Lamin Lodge of Abuko Nature Reserve.

James Island

Ook wel slaveneiland genoemd. Slaven werden vroeger namelijk via dit eiland getransporteerd naar Amerika. Op het eiland ligt het stadje Juffureh, waar een slavenmuseum is ingericht. Er is ook een fort te bezichtigen dat in 1651 werd gebouwd door de Duitsers.

Fathala Park

Het Fathala wildpark ligt enkele kilometers over de grens in Senegal. Je kunt er een safari doen van ongeveer 2 uur. In het Fathala Park kun je zebra’s, leeuwen, neushoorns, giraffen en andere inheemse diersoorten tegenkomen. Ook is er een mogelijkheid om met de leeuwen te wandelen.

Kubuneh

Het dorp ligt aan de rivier the Gambia. Kubuneh is de plek om de rust en de natuur van Gambia te ontdekken. Een aantal jaar geleden zijn veel huisjes in dit plaatsje geschilderd tijdens een kunstproject. In Kubuneh kun je oestervrouwen ontmoeten en oesters kopen.

Kosten excursies:

  • Gids/chauffeur € 10,00 per dag.
  • Autohuur € 20,00 euro per dag exclusief brandstof.

Houdt verder rekening met de volgende kosten:

  • Overtocht boot naar James Island en Fatala Park. Kosten zijn afhankelijk van het feit of je te voet of per auto oversteekt.
  • Entreegelden voor de Crocodile Pool, Bijilo Monkey Park, Snake farm, Tanji Bird Reserve, Abuko Nature Reserve, Fathala Park.
  • Boottocht vogelspotters bij Tendaba Camp, Lamin Lodge.
  • Eventuele overnachting in Tendaba Camp.
  • Ook de toegangsbewijzen voor de gids zijn voor je eigen rekening. Verder is het in Gambia gebruikelijk om voor je gids het eten en drinken tijdens die dag te betalen.